Welkom op onze app, waarvoor en hoe?

Beste ouder,

Inloggen voor de 1e keer
U heeft de app gedownload, gefeliciteerd! U heeft nu ons nieuwe communicatiemiddel in handen. Maar als u op de verschillende knoppen drukt, moet u inloggen. En dat wilt u, want enkel en alleen op die manier kunt u veilig en vertrouwd bij de informatie van de klas van uw eigen zoon of dochter.
U drukt op vraag een login aan en daarna vult u uw naam, e-mail en 06nr in en koppelt u uzelf aan uw eigen zoon of dochter. Dit kan door de laatste 4 cijfers van zijn of haar BSN-nummer in te vullen. (dit is dus makkelijker om thuis te doen, als u die gegevens bij de hand hebt). Daarna koppelt het systeem u aan uw zoon of dochter en kunt u berichten vanuit de klas bekijken. Ook versturen wij door middel van deze app onze nieuwsbrief. Deze komt vrijdag gewoon via de app binnen.

Klassenboek
Via het deze tegel leest u nieuws wat de leerkracht geregeld post in het klassenboek van de klas. Foto's en verslag van leuke lessen of zaken die spelen.

Persoonlijke inbox
Via deze tegel ontvangt u wekelijks op vrijdag de nieuwsbrief, maar kan de leerkracht ook een bericht naar de ouders sturen of naar u als ouder persoonlijk. Een bericht in de persoonlijke inbox gaat altijd vergezeld van een push-melding.

Pushberichten
Soms is het nodig om de klas of school direct te kunnen bereiken. ALLEEN daarvoor gebruiken we pushberichten. Dit kan gaan over dat er een invaller voor de klas staat of een gewijzigde gymles waarvoor dus de gymspullen dringend nodig zijn. Ook bij calamiteiten gebruiken we ze push-berichten. Deze pushberichten zijn TERUG TE VINDEN onder 'meldingen' via INSTELLINGEN (het tandwieltje).

Formulieren
Via de tegel 'formulieren' kunt u uw kind ziekmelden, verlof aanvragen, uw kind aanmelden voor sportoernooien,of een adreswijziging doorgeven. 

Schoolgesprek
Onze ouder-en-kindgesprekken worden ingepland via Schoolgesprek.nl U kunt inloggen via deze knop. U wordt altijd via het Coolsmaatje gewaarschuwd wanneer de intekenperiode weer begint en openstaat.

Heeft u vragen over de app of lukt het inloggen toch niet? Neem dan contact op met meester Jefke jstroo@cbscoolsma.nl

Delen: