Project Plaatselijke figurenProject Plaatselijke figuren

Project 'Plaatselijke figuren'

Tijdens dit project hebben de leerlingen gekeken naar diverse actuele en historische portretten. Wat zien ze? Wat zijn dat voor mensen? Waarom hebben deze personen zich laten portretteren en waarom op deze manier?

De leerlingen hebben tijdens dit project geleerd:

• wat een portret is;
  • goed te observeren en conclusies te trekken uit hun observaties;
  • dat zowel de maker van het portret als de geportretteerde bepaalde bedoelingen heeft met de foto en dat een portret niet altijd een letterlijke weergave van de werkelijkheid is;
  • zich in te leven in een andere persoon en een andere tijd op de plek waar ze nu zijn;
  • een goede portretfoto te maken;
  • verschillende poses en gezichtsuitdrukkingen aan te nemen;
  • dat foto's maken nu heel normaal is, maar vroeger heel bijzonder.

Reactie leerling:

We hebben deze lessen goed gekeken naar foto's van mensen en dingen met de meester. Ook kwam er een fotograaf in de klas die ons veel geleerd heeft. Met de fotograaf hebben we ook zelf nog  een groepsportret gemaakt en een naam verzonnen. Dat was super tof!