Ambulance in groep 4Ambulance in groep 4Ambulance in groep 4

Vorige was de brandweer al in groep 4 en dinsdagmiddag kwam ook nog de ambulance. Wat is er toch allemaal aan de hand in groep 4, zult u wellicht denken. Deze weken hebben we over het thema veiligheid. We hebben in de school gekeken naar dingen die met veiligheid te maken hebben. De kinderen ontdekten, brandblussers,  en rookmelders, maar ook de alarminstallatie. Het werd zo een spannende ontdekkingstocht.

En dan was daar de ambulance dinsdag. Dora en Fiene S. mochten de ambulancebroeder Bert helpen de ambulance naar het plein te rijden. Als verrassing kwamen ze op de brancard de klas weer binnen. De kinderen hadden vragen bedacht en mochten deze allemaal aan de ambulancebroeder stellen. Zo weten de kinderen nu hoe hard de ambulance mag rijden, wat het woord ambulance betekent en wat het werk van de ambulancebroeder en de chauffeur inhoudt. Nadat er veel gevraagd was werd Oscar aan de hartmonitor gelegd. Zo kon iedereen zien hoe het hart van Oscar klopte. Daarna mochten Amy en Timme op de brancard. Zij werden in de ambulance gereden. Alle kinderen konden een kijkje nemen in de ambulance , even achter het stuur plaatsnemen of op het bankje zitten naast de brancard.

Na een fotomomentje en een stukje wijzer geworden over het werk van de ambulance hebben we ambulancebroeder Bert uitgezwaaid.