Brandweerman Bram in groep 4

Dinsdagmiddag 28 maart kreeg groep 4 bezoek van brandweerman Bram. De brandweerman vertelde over zijn mooie brandweerjas en over het werk van de brandweer. Zo blust de brandweer niet alleen brandjes, ze redden ook poezen uit de boom,  maar  ook mensen. Ze helpen mensen die vast zitten in een auto.

De brandweerman had een spannende kist meegebracht, de brandweerschatkist. Uit deze kist kwamen allemaal spullen waar brandweerman Bram een spannend verhaal bij vertelde. Zo haalde hij een pan met een vlammetje uit de kist en leerde de kinderen dat vlam in de pan nooit geblust mag worden met water.  We hebben verhalen gehoord over kinderen die stiekem 112 belden en wat er dan gebeurt. Dus niet spelen met 112! Brandwonden  moet je altijd koelen met water en je kleding aanhouden. We leerden ook dat het belangrijk is om een rookmelder in huis te hebbe.

Tenslotte deden we een brandoefening, gingen we op de foto met brandweerman Bram  en kregen we een leuk doeboek.