Leestips voor jong en oudLeestips voor jong en oudLeestips voor jong en oudLeestips voor jong en oudLeestips voor jong en oud

Leestips

Op veler verzoek: leestips voor thuis! Wat nu te doen met de 7 gewoonten thuis? Hier staan ze op een rijtje:

- De 7 eigenschappen voor Happy Kids: Geschreven door Sean Covey (zoon van) Maak kennis met de kids van Zeveneik: Goof de Beer, Stuiter Konijn, Lily Stinkdier, Ed en Elsie Eekhoorn, Steven Stekelvarken en niet te vergeten Allie Allemansvriend (en Ernst de Worm, maar die verstopt zich graag). Ieder dier staat symbool voor een van de zeven eigenschappen uit de internationale bestseller 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' van Stephen Covey en samen beleven ze veel avonturen. 

Met het kleurrijke prentenboek 'De zeven eigenschappen van Happy Kids' in de hand kunnen ouders en kinderen gedrag en vaardigheden aanleren. Naast het verhaal kan dat met behulp van Het ouderhoekje (tips om de eigenschappen uit te leggen), Verder lezen en bestellen? Klik hier!


- De 7 eigenschappen die jou succesvol maken: Geschreven door Sean Covey (zoon van), hij gebruikt veel cartoons, uitspraken van pop- en sporthelden, verhalen van jongeren zelf. Hij geeft veel tips en ideeën over hoe je problemen kunt aanpakken. Dit boek is vooral voor jou, maar ook je ouders en andere familieleden kunnen er wat van opsteken.

Vind jij het weleens moeilijk om keuzes te maken? Je weet misschien niet precies wat je wilt en wat nu eigenlijk goed voor je is. Bijvoorbeeld op school, bij de keuze voor het vakkenpakket, of als sommige vrienden je onzeker maken. Verder lezen en bestellen? Klik hier!


- Opvoeden met Stephen Coveys 7 eigenschappen: Geschreven door Carla Luycx (directeur van obs Atlantis; 1 van de eerste Leader-in-me-scholen van Nederland.) Vind je het belangrijk dat kinderen zich gedragen volgens de sociale normen, maar zich wél ontwikkelen vanuit hun eigenheid? Wil je dat ze zich bewust zijn van hun eigen talenten en die inzetten om verbinding met anderen te maken? Start dan met opvoeden op basis van De zeven eigenschappen.

In dit boek laat basisschooldirecteur Carla Luycx met veel praktische voorbeelden zien wat de zeven eigenschappen precies inhouden, hoe je ze kunt inzetten bij de opvoeding en op welke manier ze de persoonlijke en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren bevorderen. Een must have voor alle opvoeders van Nederland. Verder lezen en bestellen? Klik hier!

 

- De 7 eigenschappen van effectieve familiesMet de diepzinnigheid, eenvoud en praktische wijsheid waarmee hij al miljoenen lezers heeft bereikt, laat Stephen R. Covey zien hoe de principes uit De zeven eigenschappen van effectief leiderschap kunnen worden gebruikt om een stabiel, liefdevol gezin op te bouwen waarvan de positieve effecten generaties lang zullen doorwerken. Want, zo zegt Covey: 'Als je je kinderen opvoedt, voed je tegelijkertijd je kleinkinderen op.' Covey legt uit dat een gezin niet zomaar vanzelf hecht en stabiel wordt, maar dat daarvoor de energie, talenten, wilskracht, visie en toewijding van alle gezinsleden nodig zijn. Verder lezen en bestellen? Klik hier!


- De 7 eigenschappen van effectief leiderschap:  Geschreven voor Stephen Covey. Het boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap behoeft nauwelijks nog introductie. Het vormt al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen. Covey heeft met zijn boek een miljoenenpubliek bereikt. Verder lezen en bestellen? Klik hier!

 

- De achtste eigenschap: geschreven door Stephen Covey: Eindelijk is er dan het nieuwe boek van Stephen Covey, De 8ste eigenschap. Deze achtste eigenschap is de belangrijkste en essentiële toevoeging aan de zeven eigenschappen voor individuen, en voor leiderschap in organisaties. De achtste eigenschap formuleert Covey als volgt: Ontdek je eigen stem, draag deze uit en help ook anderen hun eigen stem te ontdekken en uit te dragen. Verder lezen en bestellen? Klik hier!

 

Natuurlijk ook speciaal voor onze leerlingen:

Gewoonte 1

Het grote blij, boos, baal boek – Mary Hoffman

Vrolijk – Mies van Hout

Ik ben boos – Irene Heim

Het ontstaan van jezelf – Coen Stenfert/Marjet

Hotel Tussentijd - Lisa Boersen en Lars Deltrap

Superjuffie – Janneke Schotveld

Het leven van een ‘loser’-Jeff Kiney

Wolf – G. de Kockere

Gewoonte 2

De spin die het te druk had – Eric Carle

Later als ik oma ben – Linda van den Born

Ik ben Pomme – K. Dieltiens

Koning van Katoren – Jan Terlouw

Daantje de wereldkampioen – Roald Dahl

De aankomst – Shaun Tan

Ik wou dat ik een pop was –Wally de Doncker

Gewoonte 3

Rupsje Nooitgenoeg – Eric Carle

Een klein zaadje – Veronica Puck

Wat niemand had verwacht – Marit Törnqvist

Doorzetten _ Linda Fontijn

Supercito, voetbalschoenen en sms-alarm – Gonneke Huizing

Hotel tussentijd – Lisa Boersen en lars Deltrap

Gewoonte 4

De mooiste vis van de zee – Marcus Pfister

Speciaal voor jou – Max Lucado

Meneer papier en zijn meisje – Elvis Peeters / Gerda Dendooven

De gulle boom – S. Silverstein/Arthur Japin

52 manieren om de wereld te veranderen – Fons Burger/J. Burger

De vrede van veelvraat – Michael Foreman

Gewoonte 5

Het lieve woordendoosje – Wendy Traa

Ik voel een voet - Maranke Rinck & Martijn van der Linden

Wat hoort pluisje – Margaret Wise Brown

Frederick – Leo Lionni

Frederick – Leo Lionni

Hokus Pokus Plas – Carry Slee

Pesten, wat vind jij? – Trix van Dugteren

Gewoonte 6

Beer komt thuis – Barbara Ortelli

Swimmy – Leo Lionni

Als de geit leert zwemmen – Nele Moost

 

Operatie zeer ernstige ramp – Tosca Menten

Mission 9 – Albert Heemeijer/Daniel Ofman

Helden, Mensen die de wereld mooier maakten – Janny van der Molen

Gewoonte 7

Stuur die duif op tijd naar bed – Mo Willems

Ik zweef door het leven – Wayne Dyer en K. Tracy

Bewegen en ontspannen op muziek – M. Schneider en R. Schneider

 

Een melkje wolk – Karl Meersman

Het grote weetjes en doeboek over voeding – Sonja Floto-Stammen

Het klokhuisboek over sport en wetenschap – Fiona Rempt