Leestips voor jong en oudLeestips voor jong en oudLeestips voor jong en oudLeestips voor jong en oudLeestips voor jong en oud

Leestips

Op veler verzoek: leestips voor thuis! Wat nu te doen met de 7 gewoonten thuis? Hier staan ze op een rijtje:

- De 7 eigenschappen voor Happy Kids: Geschreven door Sean Covey (zoon van) Maak kennis met de kids van Zeveneik: Goof de Beer, Stuiter Konijn, Lily Stinkdier, Ed en Elsie Eekhoorn, Steven Stekelvarken en niet te vergeten Allie Allemansvriend (en Ernst de Worm, maar die verstopt zich graag). Ieder dier staat symbool voor een van de zeven eigenschappen uit de internationale bestseller 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' van Stephen Covey en samen beleven ze veel avonturen.

Met het kleurrijke prentenboek 'De zeven eigenschappen van Happy Kids' in de hand kunnen ouders en kinderen gedrag en vaardigheden aanleren. Naast het verhaal kan dat met behulp van Het ouderhoekje (tips om de eigenschappen uit te leggen), Verder lezen en bestellen? Klik hier!

- De 7 eigenschappen die jou succesvol maken: Geschreven door Sean Covey (zoon van), hij gebruikt veel cartoons, uitspraken van pop- en sporthelden, verhalen van jongeren zelf. Hij geeft veel tips en ideeën over hoe je problemen kunt aanpakken. Dit boek is vooral voor jou, maar ook je ouders en andere familieleden kunnen er wat van opsteken.

Vind jij het weleens moeilijk om keuzes te maken? Je weet misschien niet precies wat je wilt en wat nu eigenlijk goed voor je is. Bijvoorbeeld op school, bij de keuze voor het vakkenpakket, of als sommige vrienden je onzeker maken. Verder lezen en bestellen? Klik hier!

- Opvoeden met Stephen Coveys 7 eigenschappen: Geschreven door Carla Luycx (directeur van obs Atlantis; 1 van de eerste Leader-in-me-scholen van Nederland.) Vind je het belangrijk dat kinderen zich gedragen volgens de sociale normen, maar zich wél ontwikkelen vanuit hun eigenheid? Wil je dat ze zich bewust zijn van hun eigen talenten en die inzetten om verbinding met anderen te maken? Start dan met opvoeden op basis van De zeven eigenschappen.

In dit boek laat basisschooldirecteur Carla Luycx met veel praktische voorbeelden zien wat de zeven eigenschappen precies inhouden, hoe je ze kunt inzetten bij de opvoeding en op welke manier ze de persoonlijke en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren bevorderen. Een must have voor alle opvoeders van Nederland. Verder lezen en bestellen? Klik hier!

- De 7 eigenschappen van effectieve familiesMet de diepzinnigheid, eenvoud en praktische wijsheid waarmee hij al miljoenen lezers heeft bereikt, laat Stephen R. Covey zien hoe de principes uit De zeven eigenschappen van effectief leiderschap kunnen worden gebruikt om een stabiel, liefdevol gezin op te bouwen waarvan de positieve effecten generaties lang zullen doorwerken. Want, zo zegt Covey: 'Als je je kinderen opvoedt, voed je tegelijkertijd je kleinkinderen op.' Covey legt uit dat een gezin niet zomaar vanzelf hecht en stabiel wordt, maar dat daarvoor de energie, talenten, wilskracht, visie en toewijding van alle gezinsleden nodig zijn. Verder lezen en bestellen? Klik hier!

- De 7 eigenschappen van effectief leiderschap:  Geschreven voor Stephen Covey. Het boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap behoeft nauwelijks nog introductie. Het vormt al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen. Covey heeft met zijn boek een miljoenenpubliek bereikt. Verder lezen en bestellen? Klik hier!

- De achtste eigenschap: geschreven door Stephen Covey: Eindelijk is er dan het nieuwe boek van Stephen Covey, De 8ste eigenschap. Deze achtste eigenschap is de belangrijkste en essentiële toevoeging aan de zeven eigenschappen voor individuen, en voor leiderschap in organisaties. De achtste eigenschap formuleert Covey als volgt: Ontdek je eigen stem, draag deze uit en help ook anderen hun eigen stem te ontdekken en uit te dragen. Verder lezen en bestellen? Klik hier!

Natuurlijk ook speciaal voor onze leerlingen:

Gewoonte 1

Het grote blij, boos, baal boek – Mary Hoffman